Monday, December 24, 2007

Όνειρα στο χιόνι

Ο Βασίλης και η Μαρία. Δύο άνθρωποι που αποφάσισαν, πέρσι τέτοιον καιρό, να εγκαταλείψουν την Αθήνα και να χτίσουν την ζωή τους μακριά από αυτήν. Γέμισαν τις βαλίτσες τους με το όνειρο και τράβηξαν προς τα ορεινά μονοπάτια της Οίτης.
Εκεί έχτισαν μια ζεστή φωλιά, ένα καταφύγιο.










Ακόμα θυμάμαι την αφήγηση του Βασίλη για την νύχτα που έπεσε, το πρώτο φετινό χιόνι του χειμώνα. Εκεί, στο καταφύγιο το υποδέχτηκε, μόνος του, παρέα με τον σκύλο του, ξάγρυπνος όλο το βράδυ, με το τζάκι αναμμένο, με κεριά να φωτίζουν τον χώρο και απαλή μουσική.


Χρόνια σου πολλά Βασίλη. Να έχεις πάντα το χαμόγελο στα χείλη και να παραμείνεις, έτσι, ζεστός και ανθρώπινος μαζί με την Μαρία και τον τρυφερό……. βοηθό σου, τον Ραλφ.

Tuesday, December 4, 2007

Ζωντανεύουν τα παιχνίδια την νύχτα των Χριστουγέννων?


powered by ODEO

Χριστούγεννα. Ίσως η ομορφότερη γιορτή του κόσμου. Τα Χριστούγεννα ήταν η μαγεία των παιδικών μας χρόνων. Βέβαια, από τότε μεγαλώσαμε και ανακαλύψαμε το μεγαλύτερο ψέμα όλων των εποχών. ΔΕΝ υπάρχει Άγιος Βασίλης. Αίσχος. Όλα ήταν και είναι κόλπα των εμπόρων, κόλπα της αγοράς. Πουλάει η γέννηση του Χριστού και όλοι θέλουν να μας τα πάρουν κλπ κλπ.
Αργότερα όμως, γίναμε γονείς και ξαναθυμηθήκαμε για λίγο την μαγεία αυτή. Την μαγεία του χιονισμένου δρόμου, του χιονισμένου χωριού. Ξαναγύρισαν οι παιδικές μας μνήμες μέσω των παιδιών μας. Προσπαθούμε να τους μεταδώσουμε τα παιδικά μας βιώματα τώρα που είναι μικρά, αγνά, πριν μεγαλώσουν κι αυτά και ανακαλύψουν την ματαιότητα, πολλών πραγμάτων στην ζωή τους.
Σήμερα στολίσαμε το σπίτι μας. Η μικρή μου κόρη, με μάτια που έλαμπαν, χάζευε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και όλα τα υπόλοιπα στολίδια που γέμισε με αυτά το σπίτι, η γυναίκα μου. Κάποια στιγμή με κοιτάζει και μου λέει, με ύφος συνωμοτικό, ότι η καλύτερή της φίλη στο σχολείο, της είπε, ότι τα παιχνίδια και τα στολίδια, τις μαγικές αυτές νύχτες πριν τα Χριστούγεννα, ζωντανεύουν και παίζουν και τραγουδούν μέχρι το πρωί. Φυσικά συμφώνησα, λέγοντας ότι …… κάτι έχω ακούσει κι εγώ. Και με την χαρά ότι δεν την κορόιδεψα, γι αυτό που είπε, πήγε για ύπνο.
Τα παιχνίδια ζωντανεύουν……..χμμμμμ….γιατί όχι. Φαντασία θέλει και καλή καρδιά. Άλλωστε, τα πάντα είναι σχετικά σε αυτήν την ζωή.
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Βρε......μπας και αλήθεια ζωντανεύουν????