Friday, August 24, 2007

Είμαστε μια ψωροκωσταινα με όμορφο φουστανι

Από ότι βλέπω και διαβάζω σε blogs και sites με ευχαρίστηση, υπάρχουν Έλληνες οι οποίοι έχουν απαιτήσεις από το κράτος.. Αγαπητοί φίλοι. Όσο και να θέλετενα έχετε τις υπηρεσίες που δικαιούστε αυτό που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια δεν θα μπορεί να το πληρώσει ο Θεός ο ίδιος. Το τίμημα που οφείλουμε όλοι μας στον πλανήτη Γη….δεν πληρώνεται από κανέναν. Μην περιμένετε να σας σώσει ούτε ο Καραμανλής, ούτε ο Γιωργάκης, ούτε η Παπαρήγα, ούτε ο Αλαβάνος….ούτε ο…………Καρατζαφέρης, ούτε ακόμα και ο Πλανητάρχης Μπους. Νομίζεται ότι ζούμε σε χώρα της ΟΝΕ…..(έτσι μας είπαν οι προηγούμενοι) και τώρα είμαστε ακόμα πιο άξια μέλη στην ΟΝΕ…(λένε οι τωρινοί), ελάτε να σας σώσουμε εμείς, λένε οι από κει. Είμαστε μια ψωροκώσταινα με όμορφο φουστάνι και τελευταίας μόδας καλοκαιρινό μακιγιάζ. Κάτω από το φόρεμα όμως, βρώμα και δυσωδία σε ένα κορμί που βιάζεται καθημερινά ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. Ένα κράτος που δεν μπορεί να εισπράξει φόρους (πέρα από τα γνωστά κοροΐδα τους μισθωτούς) και φυσικά λογω αυτού, ούτε οργάνωση, ούτε εξοπλισμό μπορεί να έχει. Ένα κράτος της ΟΝΕ με πολίτες που κράζουν για την γύμνια του κράτους, όταν οι ίδιοι ΔΕΝ απαιτούν αποδείξεις από γιατρούς, μαγαζιά, όταν αγοράζουν πειρατικά DVD και CD από τον πειρατή της γειτονιάς, όταν ανέχονται τον ιδιοκτήτη αυθαιρέτου στις τάξεις τους, όταν διασκεδάζουν στα παράνομα μπαράκια που ξεφυτρώνουν σε κάθε Ελληνική παραλία της χώρας, όταν ανέχονται τις χιλιάδες παράνομες χωματερές σε όλα τα δάση της Ελλάδας, όταν στην ΠΡΩΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΗ ΚΑΠΕΛΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΜΕΣΩ SMS ΚΑΙ BLOGS ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ 4,500,000, ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΗΓΑΝ ΜΟΝΟ 2 ΜΕ 3 ΧΙΛΙΑΔΕΣ. Αντιδράστε….φωναξτε, απαιτήστε, αλλά,……….πρώτα από όλα κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέπτη και αναρωτηθείτε……ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΣΩΣΤΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ?. Και αν νομίζετε ότι ήσασταν ακέραιοι χαρακτήρες, έχετε κάθε δικαίωμα να κράξετε και να φωνάξετε. Σιχάθηκα τα κοράκια στην τηλεόραση που κράζουν, κράζουν γουρλώνουν τα μάτια από θυμό και αγανάκτηση. Τους σιχαίνομαι. Τιμή στα παλικάρια τους πυροσβέστες που χάθηκαν στον αγώνα και στο καθήκον για ένα ψωρομισθό. Σεβασμός στους νεκρούς συμπατριώτες μας που χάθηκαν και αυτοί. Χρέος μας να αλλάξουμε αυτήν την χώρα και αν θέλετε να το γενικεύσουμε, όλο τον πλανήτη, γιατί δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτόν τον κόσμο. Σικελία και Πορτογαλία καταστρέφονται όπως κι εμείς. Δάση που χρειάστηκαν χιλιάδες χρόνια να γίνουν καταστρέφονται μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας. Περισυλλογή φίλοι μου, περισυλλογή και σκέψη χρειάζεται αυτή την στιγμή που ξαφνικά για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, οι Έλληνες αποκτούν οικολογική συνείδηση. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

2 comments:

Anonymous said...

Μπορώ να πω ότι τώρα πια κάηκε κ το φουστάνι και φάνηκε η γύμνια...
Αρχικά να πω ότι ειμαι εξοργισμένη, θυμωμένη, λυπημένη, δεν ξερω με τι, με ποιον και μπορεί να πω κάποια πράγματα πάνω στον θυμό μου, αλλά θα τα πω...
Έχεις δίκιο σ' αυτά που λές... αλλά υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ...
Ο σεβασμός στο περιβάλλον - που συμφωνώ ότι σαν λαός δεν έχουμε οικολογική συνείδηση - με το θέμα της κατάσβεσης, του συντονισμού και διάσωσης είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Ούτε και θα τα βάλω με τους κακόμοιρους τουε πυροσβέστες, που αυτή τη στιγμές δίνουν και τις ζωές τους... αλλά μ' αυτό τον βραδυκίνητο, σκουριασμένο και σάπιο κρατικό μηχανισμό...
Σύμφωνοι, είμαστε ένα μικρό φτωχό κράτος, δεν μπορούμε να πληρώνουμε παραπάνω προσωπικό, απλά για να είναι σε επιφυλακή ... αλλάαααα (τώρα αρχίζω και φορτώνω) πως σε δημόσια υπηρεσία που ξέρω (δεν θα αποκαλύψω ποια κ που, υπάρχουν υπεράριθμοι υπάλληλοι βολεμένοι που το μόνο που κάνουν όλη μέρα είναι να ξύνονται? Που βρήκαμε και δώσαμε 30000000 εκ € (έτσι διάβασα) στον Χριστόδουλο για υποστήριξη, τώρα που έφυγε για την εγχείρηση? πότε κατάδικάστηκε κάποιος εμπρηστής? (και δεν λέω μόνο γι΄αυτούς που γυρνούν και βάζουν τις φωτιές, για τους άλλους λέω, τους επώνυμους, που κρύβονται από πίσω, θέλω έστω κ μια φορά να βγουν ονόματα στη φόρα)πότε καταδικάστηκε ένας καταπατητής? γιατί βγηκε ο στρατός για βοήθεια με μια μέρα καθυστέρηση ενώ οι υπέυθυνοι γνώριζαν τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν και θα συνέχιζαν να επικρατούν και ενώ οι δυνάμεις δεν επαρκούσαν? Πότε βγήκε ένας πολιτικός να πει ¨έφταιξα- παίρνω την ευθύνη πάνω μου, παραιτούμαι" αλλά το μόνο που γίνεται είναι ο ένας να ρίχνει το φτάιξιμο στον άλλον, σαν τα πιτσιρίκια ... και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
Πές μου έχω άδικο σ' αυτά? συζήτηση κάνουμε.
Συγνώμη αλλά η ατιμωρησία σ' αυτό τον τόπο οοοοολα αυτά τα χρόνια είναι ένα βασικό πρόβλημα, που κάνει τον πολίτη να αισθάνεται ότι δεν είναι ασφαλής, ότι οι μεμονωμένες - δυστυχώς - προσπάθειες για τη διάσωση του περιβάλλοντος, δεν πάνε στο βρόντο.
Σταματάω εδώ ... όχι γιατί τα είπα όλα, αλλά γιατί αν συνεχίσω, δεν ξέρω που θα σταματήσω...
Δες το και σαν ένα ξέσπασμα... ευχαριστώ

Akis-Aigio said...

Τώρα λοιπόν, αγαπητό Αζωτο, είναι η χρυσή ευκαιρία όλων μας να σηκωθούμε από τον καναπέ και να φωνάξουμε, να διεκδικήσουμε. Στο Euro2004 όλη η Ελλάδα πανηγύριζε την επιτυχία της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου. Μακάρι όλος αυτός ο κόσμος να βγει στους δρόμους για να διεκδικήσει τα αυτονόητα….δλδ…..δικαίωμα στην ζωή, σεβασμός στα χρήματα του Έλληνα πολίτη, σεβασμός στον ίδιο τον πολίτη.